Vogels in de tuin

Vogels in de tuin zorgen voor leven, vrolijkheid en een natuurlijke balans. Wil je graag genieten van het prachtige gezang en de kleurrijke verschijningen van verschillende vogelsoorten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We zijn niet alleen een tuincentrum, maar ook een plek waar we jouw passie voor vogels delen. Wist je dat vogels niet alleen mooi zijn om naar te kijken, maar ook een belangrijke rol spelen in het ecosysteem van je tuin? Ze helpen bij het bestrijden van ongewenste insecten en bestuiven bloemen en planten. Bovendien brengen ze een levendige sfeer in je tuin.

OPENINGSUREN

Hoe trek ik meer vogels in de tuin aan?

We geven je graag 10 tips en trucs die je kunt toepassen om je te omringen door gevleugelde vrienden; 

 1. Bied diverse voedselbronnen
  Plaats verschillende soorten vogelvoer, zoals zaden, noten, vruchten en vetbollen, op verschillende plekken in je tuin. Dit trekt een breed scala aan vogelsoorten aan, omdat elke vogel zijn eigen voorkeuren heeft.

 2. Water is essentieel
  Zorg voor een waterbron, zoals een vogelbadje. Vogels hebben water nodig om te drinken en zich te wassen. Zorg ervoor dat het water regelmatig ververst wordt en plaats eventueel een kleine fontein voor het rustgevende geluid van stromend water.

 3. Creëer schuilplaatsen
  Vogels hebben beschutting nodig om zich veilig te voelen. Plant struiken, heggen en bomen waar vogels kunnen schuilen en nestelen. Zo bied je ze een veilige plek om te rusten en te broeden.

 4. Vogelvriendelijke beplanting
  Kies planten met bessen, zaden of nectarrijke bloemen. Denk aan struiken zoals de meidoorn, vlierbes, braam en vlinderstruik. Deze planten bieden voedsel en trekken insecten aan, wat op zijn beurt weer vogels aantrekt.

 5. Nestkastjes
  Hang nestkastjes op verschillende hoogtes en zorg voor variatie in openingen om verschillende vogelsoorten aan te trekken. Plaats ze op een rustige en veilige plek, weg van roofdieren.

 6. Vermijd pesticiden
  Gebruik zo min mogelijk pesticiden in je tuin, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor vogels en hun voedselbronnen. Kies liever voor natuurlijke bestrijdingsmethoden om plagen te beheersen.

 7. Trekken met geluid
  Speel vogelgeluiden af om nieuwsgierigheid bij vogels op te wekken. Er zijn apps en online bronnen beschikbaar waar je vogelgeluiden terugvindt om af te spelen.

 8. Vermijd al te nette tuinen
   Laat bladeren en takken liggen, creëer een natuurlijke omgeving. Vogels vinden hier insecten en andere voedselbronnen. Ook dode bomen kunnen dienen als schuilplaatsen en nestplaatsen.

 9. Geduld is een schone zaak
   Het kan even duren voordat vogels je tuin ontdekken. Wees geduldig en blijf de voeders en nestkastjes regelmatig onderhouden. Na verloop van tijd zullen steeds meer vogels je tuin als een veilige en voedselrijke omgeving beschouwen.

 10. Geniet ervan 
  Neem de tijd om te ontspannen en te genieten van de prachtige vogels die je tuin bezoeken. Observeer hun gedrag en bewonder hun kleuren en melodieën. Vogels brengen leven en vreugde in je tuin!

Vogelbenodigdeden kopen in Sonneveld

Woon je in de buurt van Sonneveld en op zoek naar benodigdheden om vogels naar jouw tuin te lokken? Kom langs bij Tuincentrum Sonneveld en laat je inspireren door onze uitgebreide selectie vogelvriendelijke producten. Onze medewerkers staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te voorzien van persoonlijk advies. Word een echte "vogelfluisteraar" en geniet binnenkort van een levendige tuin vol met prachtige vogels. Beter een vogel in de tuin dan tien in de lucht, toch? Bekijk onze openingsuren en plan je bezoek. 

KOM LANGS!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuin