Grond- en meststoffen

Grond- en meststoffen zijn essentieel voor een gezonde groei en bloei van tuinplanten. Er zijn verschillende soorten grond- en meststoffen beschikbaar, elk met hun eigen unieke eigenschappen.

Grondsoorten

  • Turf is een veenproduct dat een hoge zuurgraad heeft en daarom geschikt is voor zuurminnende planten zoals heide en rhododendron. Het houdt vocht goed vast en zorgt voor een goede luchtdoorlatendheid van de bodem.
  • Potgrond is een mengsel van verschillende soorten grond en materialen, zoals turf, veen, zand en compost. Potgrond is geschikt voor de meeste planten en zorgt voor een goede drainage en voedingsstoffen voor de planten.
  • Tuingrond is geschikt voor gebruik in de tuin en bevat vaak veel organische stoffen, zoals compost. Het zorgt voor een goede structuur van de bodem en bevordert de groei van de planten.

Meststoffen

  • Organische meststoffen: Organische meststoffen worden gemaakt van organisch materiaal zoals compost en dierlijke mest. Ze bevatten veel voedingsstoffen en verbeteren de structuur van de bodem. Organische meststoffen zijn milieuvriendelijk en bevorderen een gezond bodemleven.
  • Kunstmeststoffen: Kunstmeststoffen zijn samengesteld uit synthetische stoffen en bevatten een hoge concentratie voedingsstoffen. Ze zijn snelwerkend en geven de planten een boost. Kunstmeststoffen zijn niet milieuvriendelijk en kunnen het bodemleven verstoren.
  • Slow-release meststoffen: Slow-release meststoffen geven geleidelijk voedingsstoffen af aan de planten gedurende een langere periode. Hierdoor worden de planten gelijkmatig gevoed en hebben ze minder snel last van overbemesting.

Het is belangrijk om de juiste grond- en meststoffen te kiezen voor de specifieke behoeften van de planten en de bodem. Onze deskundige medewerkers helpen graag bij het maken van de juiste keuze voor uw specifieke tuinsituatie.

KOM LANGS