Kamerplanten

Of je nu van grote kamerplanten, kleine kamerplanten, cactussen of hangplanten houdt, bij Tuincentrum Sonneveld vind je het allemaal! Wij hebben een mooi assortiment kamerplanten. Wat dacht je van een stoere yucca, een klassieke orchidee, een weelderige Strelitzia of een trendy Alocasia? Onze kamerplanten afdeling is groot en uitgebreid. Wij bieden voor ieder wat wils. Creëer jouw eigen groene oase in huis en haal de natuur naar binnen. Heb je de juiste kamerplant gevonden? Zoek er dan ook direct een mooie bloempot inclusief de juiste potgrond bij!

BLOEIENDE KAMERPLANTEN

Bloeiende kamerplanten zijn een prachtige manier om wat kleur en leven aan een kamer toe te voegen. Er zijn talloze soorten bloeiende kamerplanten beschikbaar, met elk met hun eigen unieke bloemen en verzorgingsbehoeften. Sommige populaire bloeiende kamerplanten zijn orchideeën, azalea's, chrysanten, viooltjes en afrikaantjes.

GROENE KAMERPLANTEN

Groene kamerplanten zijn een geweldige toevoeging aan werkelijk elke ruimte. Ze brengen kleur en leven, (sommigen zuiveren zelfs de lucht) en helpen stress te verminderen. Kies een soort die bij jouw levensstijl en verzorgingsbehoeften past en geniet van het voordeel van een groene, levende aanwezigheid in je huis of kantoor.

LUCHTZUIVERENDE KAMERPLANTEN

Luchtzuiverende kamerplanten zijn natuurlijke luchtverfrissers die helpen giftige stoffen uit de lucht te verwijderen. Ze zijn een populaire keuze voor het opvrolijken van huizen en kantoren en dragen bij aan een gezonder en prettiger binnenklimaat. Kies een soort die bij jouw levensstijl en verzorgingsbehoeften past en zet hem op een goed verlichte plek om ervan te genieten. Vergeet niet de plant regelmatig water en voeding te geven volgens de verzorgingsinstructies om ervoor te zorgen dat hij gezond blijft en optimaal kan functioneren als luchtzuiveraar.

HANGPLANTEN

Heb je niet zoveel ruimte in huis? Ga dan eens de hoogte in! Met hangplanten vrolijk je elke kamer in huis op zonder kostbare ruimte op te offeren. Hangplanten zijn er in veel soorten en vormen. Onze favoriete hangplanten zijn de spinnenplant, philodendron, string of pearls en de blauwvaren. Kom langs in onze winkel en bekijk ons actuele aanbod.

CACTUSSEN EN VETPLANTEN 

Cactussen en vetplanten behoren tot de familie van vetplanten, ook wel bekend als succulenten. Ze staan bekend om hun vermogen om water op te slaan in hun bladeren, stengels en wortels, wat hen in staat stelt om te overleven in droge en woestijnachtige omgevingen. Cactussen hebben meestal stekelige, dikke stengels en zijn vaak kleiner dan vetplanten. Vetplanten hebben vlezige bladeren en kunnen groter worden dan cactussen. Er zijn talloze soorten cactussen en vetplanten, in verschillende kleuren, vormen en maten. Sommige populaire soorten cactussen zijn de koraalcactus, de bolcactus en de parelcactus. Populaire soorten vetplanten zijn de aloë vera, de jadeplant en de sedum.

KAMERPLANTENVERZORGING

Alle kamerplanten hebben verzorging nodig, zelfs de taaie cactussen en vetplanten. In ons tuincentrum vind je speciale potgrond die extra voedingsstoffen bevatten. Naast potgrond hebben we ook kamerplantenvoeding. Deze producten zorgen ervoor dat de planten een extra impuls krijgen en goed groeien. Ook voor het bestrijden van ongedierte op kamerplanten, hebben wij zowel biologische als traditionele bestrijdingsmiddelen.

KOM LANGS