Fruitplanten

Wat is er nu lekkerder dan fruit uit eigen tuin? Fruitbomen zijn er in alle soorten en maten. Voor elke tuin zijn er geschikte fruitbomen. Dat komt omdat de bomen in verschillende vormen worden gekweekt. Leivormen zijn makkelijk te plaatsen tegen een schutting of muur en nemen weinig ruimte in beslag. Naast de leivorm zijn er diverse boomvormen waarbij de patio fruitbomen en zuil fruitbomen het meest compact blijven. Alle soorten fruitbomen hebben de voorkeur voor een zonnig plekje in de tuin. De halfschaduw voldoet ook prima, maar het fruit zal minder snel rijpen. 

Zelfbestuivend of een vriendje nodig? 

Let op of de fruitboom zelfbestuivend is of dat er een andere boom in de buurt moet staan voor bestuiving. Dit is belangrijk om te zorgen voor een goede oogst.

Populaire fruitbomen

De meest populaire fruitbomen in Nederland zijn:

  • Appelboom: Dit is veruit de populairste fruitboom in Nederland. Er zijn vele soorten appels verkrijgbaar die geschikt zijn voor verschillende doeleinden, zoals bakken, koken of om zo te eten.
  • Perenboom: De perenboom is ook een populaire keuze voor Nederlandse tuinen. Er zijn diverse soorten perenbomen verkrijgbaar met verschillende smaken en texturen.
  • Pruimenboom: Pruimenbomen zijn een populaire fruitboom voor de Nederlandse tuin. Er zijn diverse soorten pruimen verkrijgbaar, zoals zoete pruimen of pruimen met een lichtzure smaak.
  • Kersenboom: Kersenbomen zijn ook een populaire fruitboom in Nederland. Er zijn diverse soorten kersen verkrijgbaar, waaronder zoete kersen en zure kersen.
  • Walnotenboom: Hoewel walnotenbomen minder vaak voorkomen dan de andere fruitbomen in deze lijst, zijn ze nog steeds een populaire keuze voor Nederlandse tuinen. Walnoten zijn een heerlijke en gezonde snack en kunnen gebruikt worden in vele recepten.

Deze fruitbomen zijn allemaal geschikt voor het Nederlandse klimaat en veelal te koop in ons tuincentrum in Wagenberg. Voeg bij voorkeur aanplantgrond toe bij het planten. 

KOM LANGS

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten