Eénjarige planten

Eénjarige planten zijn planten die in één seizoen groeien en bloeien in de tuin. Als je ze in een bloempot plaatst en naar een warmere plaats verhuist in de winter zullen ze langer meegaan. Deze planten zijn er in vele soorten en maten en bieden tal van voordelen voor jouw tuin.

Voordelen van eenjarige planten

Een van de grootste voordelen van eenjarige planten is dat ze vaak snel groeien en bloeien. Hierdoor heb je al snel een prachtige tuin met kleurrijke bloemen en groene bladeren. Daarnaast zijn eenjarige planten ook zeer divers en kun je ze gebruiken voor verschillende doeleinden, zoals het opfleuren van een bloembak, het creëren van een bloemenzee in je tuin of het maken van een pluktuin.

Soorten perkplanten

Enkele voorbeelden van populaire eenjarige planten zijn petunia's, afrikaantjes, zinnia's en cosmea's. Petunia's staan bekend om hun lange bloeiperiode en variëteit aan kleuren en vormen. Afrikaantjes zijn sterke planten die goed bestand zijn tegen ziektes en plagen. Zinnia's hebben opvallende bloemen en zijn zeer geschikt als snijbloem. Cosmea's zijn luchtige planten met prachtige bloemen die vlinders en bijen aantrekken.

Kortom, éénjarige planten zijn een mooie en snelle manier om kleur en diversiteit aan je tuin toe te voegen.

KOM LANGS

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten