Kruidenplanten

Kruiden uit eigen tuin zijn geweldig! Ze zijn niet alleen perfect om de smaak toe te voegen, maar je kunt er ook heerlijke thee van maken. Wij hebben een brede selectie van keukenkruiden elk met hun eigen unieke smaak. En weet je wat zo fantastisch is? Als je het blad van de kruiden afknipt, groeit er gewoon weer nieuw en vers blad terug! Zo hoef je nooit zonder te zitten. Dus, waarom zou je niet jouw eigen kruiden tuinieren

Populaire tuinkruiden

In Nederland zijn er veel populaire kruidenplanten die in de keuken gebruikt kunnen worden. Een aantal van de meest populaire kruidenplanten zijn:

  • Basilicum: Basilicum is een veelzijdig kruid dat vaak wordt gebruikt in de Italiaanse keuken. Het heeft een heerlijke geur en smaak en kan worden toegevoegd aan salades, pasta's, pizza's en sauzen.
  • Rozemarijn: Rozemarijn is een kruid dat vooral goed past bij vleesgerechten. Het heeft een sterke smaak en geur en kan worden gebruikt in marinades en rubs.
  • Tijm: Tijm is een kruid dat vaak wordt gebruikt in de Franse en Mediterrane keuken. Het heeft een kruidige en frisse smaak en past goed bij vlees, vis en groenten.
  • Peterselie: Peterselie is een veelzijdig kruid dat kan worden gebruikt als garnituur of als ingrediënt in sauzen, soepen en salades. Het heeft een frisse smaak en kan zowel platte als krulvormige bladeren hebben.
  • Oregano: Oregano is een kruid dat vaak wordt gebruikt in de Italiaanse keuken. Het heeft een sterke smaak en past goed bij pizza's, pasta's en salades.

Waarom kruidenplanten kopen?

Duurzaam, gezond en onderhoudsvrij. Haal vandaag nog je eigen kruiden in huis! Kruidenplantjes zijn een geweldige toevoeging aan elke keuken. Ze voegen niet alleen smaak en aroma toe aan je gerechten, maar zijn ook nog eens heel gezond. Daarnaast zijn kruidenplantjes ook nog eens makkelijk te onderhouden, zowel binnen als buiten. Hoe je deze kruiden het beste kunt verzorgen? Kom langs in ons tuincentrum dan leggen we je het graag even uit. 

KOM LANGS

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten