Insecten en slakken

Insecten kunnen een groot probleem zijn voor de gezondheid van je planten. Ze kunnen schadelijke ziektes overbrengen die ervoor zorgen dat je planten er verdord en verzwakt uitzien. Dit kan zelfs gebeuren als je je planten goed verzorgt. Het is daarom belangrijk om op de hoogte te zijn van de insecten die je planten kunnen aanvallen en welke ziektes ze kunnen overbrengen.

Een van de meest voorkomende insecten die je planten kunnen aanvallen zijn bladluizen. Deze kleine beestjes voeden zich met het sap van de plant en kunnen ziektes overbrengen zoals het mozaïekvirus en chlorose.

Witte vliegen zijn nog een ander veelvoorkomend probleem en kunnen ook ziektes verspreiden zoals schimmels en virussen. Spintmijten en tripsen zijn andere insecten die je planten kunnen aanvallen en schadelijke ziektes kunnen overbrengen. 

Als je insecten opmerkt, kun je ze verwijderen door ze met de hand te plukken of door een milieuvriendelijk bestrijdingsmiddel te gebruiken zoals neemolie of insecticiden op basis van zeep.

Slakken kunnen ook een probleem zijn voor de gezondheid van je planten. Ze voeden zich met de bladeren en stengels van planten en kunnen aanzienlijke schade veroorzaken. Je kunt zien dat slakken je planten hebben aangevallen als er gaten en rafelige randen in de bladeren zitten.

Gelukkig zijn er verschillende manieren om slakken weg te houden van je planten. Een populaire methode is het gebruik van kopertape rond de planten of het strooien van kopervijlsel rond de basis van de plant. Slakken houden niet van koper en zullen het vermijden. Je kunt ook slakkenvalletjes gebruiken die gevuld zijn met bier of gist. De slakken worden aangetrokken door de geur en vallen in de val. Als dit allemaal niet blijkt te werken, bieden wij in ons tuincentrum nog vele andere producten aan die je gegarandeert van het probleem afhelpen. 

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Gewasbescherming