Tuinplanten

De kracht van ons tuincentrum is natuurlijk groen! Koop de mooiste tuinplanten voor in de zon, schaduw, siertuin of balkon bij ons. Elke dag hopen wij mensen blij te maken met mooie combinaties die ervoor zorgen dat er het hele jaar door iets te beleven is in de tuin. Zo kan je vaste planten mooi combineren met eenjarige planten en zorgt een klimplant of fruitboom natuurlijk ook voor beleving in de tuin. 

Vaste planten combineren

Wij proberen het voor jou als consument zo gemakkelijk mogelijk te maken door de vaste planten onder te verdelen in verschillende segmenten. Zo zijn er schaduwplanten, water- en moerasplanten en planten die graag in de volle zon staan. Op het plantetiket staat vaak de hoogte aangegeven hoewel dat ook afhangt van de grondsoort waarin de plant geplant wordt en de plek die de plant in de tuin krijgt. Heb je een of enkele vaste planten uitgekozen, dan kan je deze mooi combineren met een aantal eenjarige planten. Siergrassen kunnen bijvoorbeeld prachtig gecombineerd worden met Afrikaantjes, Begonia's, Petunia's of Verbena. Lavendel, een van de meest populaire vaste planten van dit moment kan weer mooi gecombineerd worden met Oost-Indische kers, Zinnia's, Salie of Cosmea. 

Wat zijn kuipplanten?

Kuipplanten zijn planten die je in een pot kunt zetten en zo op je terras, balkon of in de tuin kunt zetten. Kuipplanten worden vaak gebruikt om kleur en sfeer toe te voegen aan een buitenruimte, vooral als je niet veel ruimte hebt voor een tuin. Kuipplanten zijn vaak tropische planten als tibouchina, hibiscus, fuchsia, abutilon en lantana die niet goed tegen de kou kunnen. Daarom worden ze in de winter vaak binnengehaald, bijvoorbeeld in een schuur of garage. Sommige kuipplanten kunnen ook binnen gehouden worden als kamerplant.

Kom je er niet uit of wil je meer weten, wij geven je graag advies.

KOM LANGS