Vogels, woelmuizen en insecten

Het beschermen van gewassen tegen vogels, woelmuizen en insecten kan een uitdaging zijn, maar er zijn verschillende methoden die kunnen helpen.

Vogels kunnen worden afgeschrikt door gebruik te maken van vogelnetten, vogelverschrikkers of reflecterende materialen. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat er voldoende voedsel en water beschikbaar is voor vogels in de buurt, zodat ze minder snel geneigd zijn om je gewassen aan te vallen.

Woelmuizen kunnen worden voorkomen door het installeren van een wortelbarrière rond de omtrek van je tuin en het gebruik van mulch rond de basis van planten om het grondoppervlak af te dekken. Je kunt ook gebruik maken van speciale woelmuizenkorrels om de woelmuizen weg te houden.

Insecten kunnen worden afgeschrikt door het gebruik van insectenwerende middelen zoals insectengaas, insecticiden of insectenafweermiddelen. Er zijn ook bepaalde planten die insecten natuurlijk afweren, zoals munt, basilicum, knoflook en lavendel. Door deze planten in de buurt van je gewassen te planten, kun je insecten op afstand houden.

Het is belangrijk om regelmatig je gewassen te inspecteren en maatregelen te nemen om schade te voorkomen of te verminderen. Het combineren van verschillende methoden kan helpen om je gewassen effectief te beschermen tegen vogels, woelmuizen en insecten.

.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Gewasbescherming