Aanleg gazon

Het aanleggen van een gazon vergt enige voorbereiding en aandacht voor detail. Hier zijn een aantal stappen die je kunt volgen voor het succesvol aanleggen van een gazon:

Bodemvoorbereiding: De bodem is de basis van een gezond gazon. Verwijder daarom alle oude planten en stenen en graaf de grond los tot een diepte van minimaal 15 cm. Verwijder ook onkruid en egaliseer de bodem.
Graszoden of graszaad kiezen: Graszoden zijn een snel en makkelijk alternatief voor graszaad. Als je graszaad kiest, let dan op het type gras en de omstandigheden waarin het zal groeien.
Graszaad zaaien of graszoden leggen: Zaai het graszaad volgens de instructies op de verpakking en gebruik een hark om het te bedekken met een laagje aarde. Als je graszoden legt, zorg dan dat de naden goed aansluiten en druk de zoden stevig aan.
Water geven: Geef het gras regelmatig water om het vochtig te houden en de wortels te stimuleren.
Onderhoud: Maai het gras regelmatig, houdt het onkruidvrij en geef het indien nodig extra voeding.

Het aanleggen van een gazon kan enige tijd en moeite kosten, maar met de juiste voorbereiding en aandacht kun je een gezond en prachtig gazon creëren. Bij Tuincentrum Sonneveld kunnen onze experts je adviseren over de beste methoden en producten voor het aanleggen en onderhouden van uw gazon.

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Gazon