Onderhoud gazon

Een mooi gazon is een pronkstuk voor elke tuin, maar het vereist wel enige onderhoud. Hier zijn een aantal tips voor het onderhouden van een gezond en weelderig gazon:

Maaien: Maai het gras regelmatig om een mooie lengte te behouden. Kies de juiste maaihoogte voor het type gras dat je hebt en zorg dat de messen van de grasmaaier scherp zijn.
Bemesten: Geef het gazon voldoende voedingsstoffen door regelmatig te bemesten. Gebruik hiervoor een speciale gazonmest en volg de instructies op de verpakking.
Bewateren: Geef het gazon regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Geef het gazon liever een keer per week een flinke hoeveelheid water dan dagelijks een beetje.

Verticuteren: Verticuteer het gazon eens per jaar om dood gras en mos te verwijderen en de bodem te beluchten.
Onkruid verwijderen: Houdt het gazon vrij van onkruid door regelmatig te schoffelen en te wieden.
Kale plekken bijwerken: Als er kale plekken in het gazon zijn, vul deze dan op met graszaad of graszoden.

Bescherming tegen plagen en ziekten: Bescherm het gazon tegen plagen en ziekten door preventieve maatregelen te nemen, zoals het regelmatig beluchten van de bodem en het bemesten van het gazon.

Met deze tips kun je je gazon gezond en mooi houden. Bij Tuincentrum Sonneveld hebben we alle benodigde producten en materialen voor het onderhoud van uw gazon, en onze experts helpen je graag verder met advies en tips.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Gazon